Mannetjes olifantje geboren in Wildlands | Fotoserie

EMMEN

In Wildlands is vanochtend vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het is de eerste geboorte in de Olifantenvallei. Het mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 100 kilo. Het ziet er allemaal goed en gezond uit. Het kleintje heet Mauk.

Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Bij de bevalling spelen de tantes een hele grote rol. Zij beschermen de kwetsbare moeder. Ook als het kalfje in de benen moet komen, helpen de andere olifanten mee. De kleine olifant wijkt niet van zijn moeders zijde. Ook beide tantes zijn steeds in de buurt. De moeder werd 26 jaar geleden zelf als eerste olifant ooit in Emmen geboren. Zij is een ervaren moeder; dit mannetje is haar vijfde jong. De hele kudde blijft vandaag in het overdekte gedeelte van de Olifantenvallei. Daar kunnen gasten zien hoe zo’n groepsgebeuren het is; de hele kudde staat om en over de kleine heen. In totaal telt de kudde van Wildlands nu negen olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, vier jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. Verwacht wordt dat er nog dit voorjaar een tweede jong volgt. Via www.wildlands.nl/olifantenjong zijn de ontwikkelingen te volgen.

Auteur

Redactie