Jeugdspelers SWB zijn pupillenscheidsrechter

WEITEVEEN/NIEUW

SCHOONEBEEK - Zeven jeugdspelers van SWB - een samenwerkingsverband tussen de voetbalclubs Schoonebeek uit Nieuw-Schoonebeek en Weiteveense Boys - zijn vorige week geslaagd voor het scheidsrechtersexamen.

Net als vorig jaar deden de verenigingen dit samen met de Emmer scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD). De HZOD doet dit onder meer door het aanbieden van een korte opleiding, waarin alle facetten van voetbal aan bod komen. De cursus werd in de kantine van SV Weiteveense Boys gegeven door Edgar Voortman. Volgens Voortman is het een nieuwe en veelbelovende lichting scheidsrechters. De cursus had een tweeledig doel: de jeugdvoetballers helpen bij het behalen van het verplichte spelregelbewijs en uiteraard nieuwe jeugdscheidsrechters werven. SWB is van mening dat het opleiden van eigen jeugdscheidsrechters noodzaak is.

Auteur

Redactie