Injectie van ‘Prins Bernhard’ voor Emmen

EMMEN

Negen culturele organisaties uit de gemeente Emmen kunnen in totaal 12.500 euro aan subsidie verwachten van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De stichting Muziektheater NIET REmmen krijgt vierduizend euro voor de musical Hutspot The Musical. De stichting Activiteiten Muziekbond krijgt voor het educatieproject Dag van de (lichte) muziek in Drenthe naast een reguliere subsidie van 250 euro ook 2250 euro vanuit het Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds. De stichting Weerdinger Dorpshuis krijgt tweeduizend euro voor het herbouwen van het podium in het pand. De stichting Musicalgroep Nieuw-Amsterdam krijgt ook tweeduizend euro voor de musical Op zoek naar Judas. De Vrienden van het Atlas Theater krijgen naast een reguliere subsidie van vijfhonderd euro ook vijfhonderd euro vanuit het Pauline Fonds voor het opzetten van de Atlas Musical Award 2018. Tevens krijgen zij naast een reguliere subsidie van vijfhonderd euro ook vijfhonderd euro voor het opzetten van de theaterproductie Mijn Land. Het fonds heeft in Drenthe bijna 127.000 euro beschikbaar gesteld voor 51 projecten.

Auteur

Redactie