Presentatie van Vincent van Gogh-bijlage

NIEUW-AMSTERDAM

/VEENOORD - Kinderen enthousiast maken voor kunst. Dat is Patricia Coljé’s grote passie. Ze schreef het boek Wat grote mensen niet weten, dat binnenkort naar de drukker gaat.

Bij dit boek verschijnen bijlagen over bekende kunstenaars. Coljé leest dinsdagmiddag 10 april voor in het Van Gogh Huis uit de Vincent van Gogh-bijlage. Zij woont sinds zeven jaar in het Tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord. In Logement Scholten - zoals het Van Gogh Huis destijds heette - verbleef Van Gogh in 1883 drie maanden, na een lange treinreis en een tocht met de trekschuit vanuit Den Haag. Hier ontstond zijn liefde voor Drenthe, die een grote rol heeft gespeeld in zijn verdere ontwikkeling als kunstenaar. Vanuit zijn kamerraam op de eerste verdieping schilderde hij onder meer de ophaalbrug. Kinderen en hun ouders kunnen op 10 april van 15.30 tot 16.30 uur naar de presentatie in Veenoord. Met een traktatie voor de kinderen wordt de Vincent van Gogh-bijlage van Patricia Coljé gepresenteerd. Het boekje is vanaf die dag voor 11 euro te koop bij het Van Gogh Huis. Aanmelden voor het voorlezen kan via de site: www.watgrotemensennietweten.nl.

Auteur

Redactie