Emmen heet nieuwe raadsleden welkom

EMMEN

De gemeente Emmen maakte donderdag bekend wie de raadsleden zijn voor komende vier jaar. Veel oude bekenden, maar toch ook veel nieuwe gezichten, zoals Tom Kuilder (PVV), Marcel Meijer (VVD) en Ugbaad Kilincci (PvdA).

Wakker Emmen van René van der Weide, de winnaar van de afgelopen verkiezing, zit met elf zetels in de raad. Raymond Wanders (PvdA) heeft er zeven, Auke Oldenbeuving (CDA) heeft vijf zetels, de PVV van Tom Kuilder drie, evenals de VVD van Johan Scheltens. De SP van Wim Monait heeft twee zetels, evenals LEF! van Harry Leutscher, de ChristenUnie van Henk Huttinga en D66 van Carmen Hoogeveen. Bernadette van der Woude zit namens GroenLinks in de raad en Jan Fonhof doet dat namens 50PLUS. Er is tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen met een opkomstpercentage van 51,90 procent 44.680 keer een geldige stem uitgebracht.

Auteur

Redactie