Caveman Emmen zwicht voor hoofdstedelijke druk

EMMEN/EXLOO

Een ondernemer uit Amsterdam maakte begin februari de stap naar de rechter om de Stichting Obstacle Run op straffe van een dwangsom te verbieden de naam Caveman nog langer te gebruiken. Paniek dus bij Jan Schutrups uit Exloo, die het evenement in zijn woonplaats en in Emmen organiseert.

De stichting is via haar advocaat in verweer gegaan, maar dat bleek te kort dag. Schutrups: "Ondanks dat we een grote kans zouden maken deze zaak te winnen stonden we daarom voor het besluit het evenement uit te stellen of af te gelasten. Dat eerste bleek niet mogelijk en de tweede optie wilden we onder geen beding." De obstacle run gaat daarom vanaf heden verder als AXman Challenge. "De holbewoner wordt nu de houthakker. Dat pas eigenlijk ook beter bij Drenthe", meent Schutrups. Mensen die zich reeds hebben ingeschreven hoeven niet in paniek te raken: aan hun inschrijving verandert niks. Via www.ax manchallenge.nl kunnen mensen zich nog opgeven.

Auteur

Redactie