Talent Scout stimuleert jong artistiek talent

EMMEN

“Goed bezig mensen: hou je focus vast.” Theaterdocent Rosa da Silva spreekt de deelnemers enthousiast toe tijdens de masterclass die vorige week plaatsvond bij Loods 13 in Emmen.

Het is niet voor niets dat Da Silva werd uitgenodigd voor deze workshop. Voordat ze doorbrak in de musical Anne bracht ze haar middelbare schooltijd namelijk door in Emmen. Daarna volgde ze de opleiding tot theaterdocent en stroomde vervolgens door naar de musicalwereld. “Voor talentvolle en ambitieuze jongeren werkt het inspirerend om in contact te komen met een artiest die al bereikt heeft waar zij van dromen”, aldus Rineke Marwitz, directeur van De Kunstbeweging. “In ons traject Talent Scout willen we jongeren inspireren om hun artistieke talent verder te ontwikkelen door middel van coaching of bijvoorbeeld zo’n masterclass.”

Combinatie

Een van de deelnemende Emmer talenten is Isa Zwart. Als singer-songwriter won zij niet alleen het laatste Drents Liedtiesfestival maar ook de Cultuurprijs van de gemeente Emmen. “De masterclass was heel interessant omdat we les kregen van iemand die al in de theaterwereld werkt. Ik kon haar ook persoonlijke vragen stellen over de route die ik volgens haar het beste zou kunnen volgen. Ze adviseerde me om een echte gedegen theateropleiding te volgen en me niet alleen te richten op muziektheater. Ik heb veel aan dat advies, aangezien ik later ook in het theater wil staan, en dan liefst in combinatie met zingen en muziek.” In het traject Talent Scout worden ook diverse andere jonge talenten begeleid. Aspirant fotograaf Simon van Rijn (15) gaat bijvoorbeeld met professioneel fotograaf Iris Sijbom uit Emmen aan de slag om het artistieke niveau van zijn foto’s te ontwikkelen. En Justin Ripassa (19) werd aangedragen door The Bake shop om zijn muzikale talent te kunnen ontwikkelen. Naast deze coachingstrajecten ondersteunt De Kunstbeweging ook de vooropleiding Muziek van het Esdal College en het Danstalentcentrum van het Carmelcollege.

Auteur

Redactie