Muzikale ode aan Aleid Rensen

EMMEN

In het voorjaar van 2019 wordt de muziekvoorstelling Zoo Mooi! opgevoerd door het Emmer Harmonieorkest Euterpe. Het is een ode aan wijlen Aleid Rensen, in ‘haar’ Rensenpark.

Behalve dat voorjaar wordt er deze zomer al een openlucht fototentoonstelling van de Emmense fotografe Heike Suhre georganiseerd door Stichting Pentafoor. Beide worden voorzien van gemeentelijke subsidie. Zoo Mooi! wordt een voorstelling die een muzikale ode brengt aan Aleid Rensen. Aleid en haar man Jaap Rensen hebben veel betekend voor de gemeente en veel inwoners denken met weemoed terug aan het oude dierenpark. De voorstelling biedt een blik in het leven van Aleid. Eind februari werd het echtpaar Rensen al geëerd toen bekend werd dat de oude dierentuin voortaan door het leven gaat als Rensenpark. Stichting Pentafoor wil Emmer inwoners graag kennis laten maken met het werk van Heike Suhre. De fototentoonstelling vindt deze zomer plaats in het Rensenpark. Suhre is in Duitsland geboren maar woont en werkt al geruime tijd in Emmen. De verhalen van Suhre bestaan soms uit een enkele foto en soms uit een reeks. In 2012 ontving Suhre, in navolging van onder anderen Paul Huf, Erwin Olaf en Anton Corbijn de Grote Paul: een imagoprijs voor de beste fotograaf van het jaar, uitgereikt door sociëteit De Grote Paul. De gemeente Emmen verleent voor de foto-expositie een subsidie van 15.000 euro. De muzikale ode aan Aleid Rensen kan ook op een gemeentelijke subsidie rekenen, maar dan van 35.000 euro. Beide bedragen komen uit het zogenoemde potje Cocreatie Creatief Mensenpark.

Auteur

Redactie