Meerdere schoten gelost in Emmen

Emmen

Bij café-restaurant Groothuis in Emmen is gisteravond gedreigd met een vuurwapen tijdens een ruzie.

Agenten die op de melding afkwamen zagen de verdachte in zijn auto met het wapen en losten uiteindelijk een waarschuwingsschot. „Minstens een”, zo laat de politie weten schrijft het Dagblad van het Noorden. ,,We wisten uit informatie van de feestlocatie dat een vuurwapen of iets dat daar op lijkt in het spel is. Toen mijn collega's de auto een stopteken hebben gegeven is de auto ook gestopt. Maar de inzittenden wilden niet uit de auto komen. Toen is er een keer geschoten'', zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer. Een vrouw die meteen uit de stapte zou volgens de eigenaar meteen zijn aangehouden. De auto is daarop weggescheurd. Daarop hebben de agenten nog enkele schoten gelost, vertelt Van der Meer. De bestuurder - met vuurwapen - is nog voortvluchtig. De politie zou wel weten om wie het gaat. Het café en de straat zijn afgezet met linten. In de directe omgeving lopen zeker meer dan tien agenten rond. Volgens een agent ter plaatse zal de afzetting nog wel een tijd duren. Agenten nemen onder meer getuigenverklaringen af van de aanwezigen van het feest en zijn op zoek naar pistoolhulzen. Van der Meer zegt dat er nu wordt gezocht naar de inzittenden van de auto. Een politiehelikopter wordt volgens hem niet ingezet.

Auteur

admin