Lijndiensten van en naar Emmen-Zuid vervallen

EMMEN

De lijndiensten van en naar Emmen-Zuid vervallen per 9 april. Ook de bus die via Zuid naar Parc Sandur rijdt, stopt er dan mee. Het om de lijndiensten 5, 6 en 7.

Een alternatief is de zogenoemde hubtaxi. De werkwijze in zo’n hubtaxi is hetzelfde als in een gewone taxi, behalve dat de hubtaxi passagiers alleen naar het dichtsbijzijnde vervoersknooppunt brengt. De lijnbelbusritten verdwijnen, omdat er erg weinig gebruik van wordt gemaakt. Minder van die ritten en meer vaste lijnen passen binnen de netwerkvisie die het OV-bureau heeft opgesteld. Vanuit die nieuwe visie zijn in december al enkele lijnbelbussen omgezet naar vaste lijnen. Van deze verbindingen wordt wel regelmatig gebruik gemaakt. Alleen gaat die vlieger dus niet op voor het station Emmen-Zuid.

Auteur

Redactie