Jonge Emmer kunstenaar kan Stedelijk Museum ruiken

EMMEN

Voor de eer van Zuidoost-Drenthe maakt alleen Raphaël Batterink uit Emmen nog kans op de felbegeerde titel van de Kunstbende. Hij is namelijk de enige Drent uit deze regio die door mag naar de finale.

De Kunstbende is een talentenstrijd, waarin jongeren zich kunnen onderscheiden in de categorieën: dans, dj, expo, film, muziek, taal en theater. Batterink is een jonge kunstenaar - zijn kunstenaarsnaam is @flying_wingsx - en strijdt voor een expositie in het Stedelijk Museum. De finale is 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Anne-Wil & Chantal uit Klazienaveen, Zascha Leegte ook uit Klazienaveen (beiden dans), Remco Slomp (DJ REMQ) uit Nieuw-Amsterdam, Eva Broekmann uit Erica en Ruth Siepel uit Emmen (taal) werden of tweede of derde en krijgen daarvoor een prijs in de provincie Drenthe. De landelijke winnaars maken kans op bijzondere prijzen, zoals een plaats op een ‘mainstage’ van bijvoorbeeld het Stedelijk Museum (Expo), Zwarte Cross (Muziek) en Mysteryland (DJ).

Auteur

Redactie