Auto van verdachte caféruzie aangetroffen

EMMEN

De verdachte van de bedreiging met een vuurwapen gisteravond ging er vandoor in een witte VW polo. Deze auto is vandaag aan het begin van de avond na een melding aangetroffen bij Ter Apel.

De auto is in beslag genomen voor het lopende onderzoek, maar de verdachte is nog spoorloos. Het incident vond plaats bij café-restaurant Groothuis in Emmen. Agenten die op de melding afkwamen zagen de verdachte in zijn auto met het wapen en losten uiteindelijk een waarschuwingsschot. „Minstens een”, zo laat de politie weten schrijft het Dagblad van het Noorden. ,,We wisten uit informatie van de feestlocatie dat een vuurwapen of iets dat daar op lijkt in het spel is. Toen mijn collega's de auto een stopteken hebben gegeven is de auto ook gestopt. Maar de inzittenden wilden niet uit de auto komen. Toen is er een keer geschoten'', zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer. Een vrouw die meteen uit de auto stapte zou volgens de eigenaar meteen zijn aangehouden.

Auteur

Norma Riemersma