Ramen woning voormalig Emmer raadslid besmeurd met poep

Emmen

Het voormalige Emmer VVD-raadslid Raymond Ripassa heeft bij de politie melding gemaakt van het besmeuren van de ramen van zijn huis. De ruiten waren besmeurd met een combinatie van ei, koffie en poep, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Omdat in de buurt andere ramen schoon bleven, gaat Ripassa uit van een gerichte actie. Hij denkt het doelwit te zijn vanwege opmerkingen over maatschappelijke kwesties op vooral social media. ,,Ik heb mij het laatste jaar nog wel eens kritisch opgesteld ten aanzien van linkse verkiezingsretoriek en maatschappelijke vraagstukken. Daar maak je zacht uitgedrukt niet altijd vriendjes mee. Een andere reden waarom mijn ramen zijn besmeurd, kan ik niet bedenken’’, aldus de 52-jarige Emmenaar. ‘Ik sta tegenwoordig nergens van te kijken’ Ripassa zegt ook al eens publiekelijk te zijn uitgemaakt voor racist omdat hij een ketting draagt met daaraan een muntje van de VOC, ofwel de Verenigde Oostindische Compagnie. ,,Die persoon wilde de ketting van mijn hals trekken. Ik sta tegenwoordig nergens meer van te kijken.’’ In de periode waarin hij raadslid was, werd zijn auto ook al eens besmeurd. Wie hiervoor verantwoordelijk was, is volgens Ripassa nooit duidelijk geworden. Acht jaar in de Emmer gemeenteraad Ripassa zat van 2002 tot 2009 voor de VVD in de Emmer gemeenteraad. Na een intern conflict ging hij in 2009 alleen verder onder de naam Liberaal Emmen. In 2010 vertrok de Emmenaar, die jarenlang voorzitter was van de wijkvereniging Angelslo, uit het gemeentebestuur. In 2014 nam Ripassa het initiatief om onder het nieuwe veelgeprezen Raadhuisplein in het centrum een tijdscapsule te plaatsen. Het gaat om een koker met daarin honderden persoonlijke meningen van Emmenaren over hun gemeente. De bedoeling is dat deze capsule in 2114 wordt opengemaakt, dus precies honderd jaar na de plaatsing.

Auteur

Cindy Houwen