John van 't Schip ontvangt Cruijff-schilderij in Rensenpark

EMMEN

Oud-voetballer en PEC Zwolle-trainer John van 't Schip was gisteren op bezoek in het Tibetaanse museum in het Rensenpark en kreeg een schilderij overhandigd waarop voetballegende Johan Cruijff staat. Kunstenaar Tashi Norbu heeft dit schilderij gemaakt.

Van ’t Schip vertelde na het ontvangst van het schilderij hoe indrukwekkend dit voor hem is. "Johan is mijn goeroe. Om dit schilderij te krijgen, op deze bijzondere dag, doet mij heel veel." Het was zaterdag twee jaar geleden dat Johan Cruijff overleed.

Expositiezaal

Voor kunstenaar Tashi Norbu was het sowieso een bijzonder weekend. Die zaterdag werd zijn Tibetaanse museum namelijk twee keer zo groot. Er komt een tweede expositiezaal bij. De wethouders Jisse Otter en Robert Kleine verrichtten de opening. De nieuwe ruimte van het museum is niet alleen bedoeld voor de kunstwerken van hemzelf, maar ook voor exposities van Tibetaans cultureel erfgoed en tijdelijke tentoonstellingen van diverse kunstenaars en fotografen. Het Museum Contemporary Tibetan Art, zoals het museum in het Rensenpark voluit heet, is het enige hedendaagse Tibetaanse kunstmuseum in de wereld. Tashi Norbu heeft zijn roots in de Himalaya als traditioneel Tibetaans schilder. Hij is de afgelopen jaren een internationaal bekende kunstenaar geworden. Hij treedt regelmatig op in Azië, Amerika, Australië en in diverse landen in Europa. Op Facebook heeft hij één miljoen volgers.

Boeddha

Tijdens het festival ‘Emmen goes eco’ op 29 april, gaat Norbu een twee meter hoge Boeddha maken van afvalmateriaal. Ook wil hij graag tijdens het Full Colour Festival gaan ‘live painten’ begeleid door zijn Tibetaanse muziekgroep.

Auteur

Redactie