FC Emmen doet zichzelf weer tekort: gelijkspel in Almere

Emmen

  FC Emmen heeft zondagmiddag genoegen moeten nemen met een punt in de uitwedstrijd tegen Almere City FC (2-2). De eerstedivisionist knokte zich weliswaar terug van een 2-0 achterstand, maar verzuimde ondanks een overwicht voor een derde keer toe te slaan.

De Drenten kregen via Alexander Bannink de eerste mogelijkheid, maar de middenvelder schoot op de vuisten van doelman Chiel Kramer. Bij de eerste de beste mogelijkheid voor Almere City was het wel raak, want Silvester van der Water schoot de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong (1-0). Drie minuten later was de marge al verdubbeld, toen clubtopscorer Arsenio Valpoort uit mocht halen voor de 2-0. Vlak daarop had FC Emmen de aansluitingstreffer te pakken. Mario Bilate reageerde attent op een steekbal van Anco Jansen en schoof de bal rustig binnen (2-1). De ploeg van trainer Dick Lukkien had voor rust nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar Almere City-goalie Kramer redde op een kopbal van Bilate en een knal van Bijl. Aan de andere kant had Telgenkamp een knappe reflex in huis na een poging van Valpoort.

Alsnog raak

Vlak na de pauze was het alsnog raak voor FC Emmen. Bilate bracht de bal na een fraaie slalom door de Almeerse defensie voor het doel, waar Damon Mirani op ongelukkige wijze zijn eigen doelman passeerde (2-2). Hoewel FC Emmen het betere van het spel bleef houden, bleven grote kansen bleven na de gelijkmaker uit. Daarom bleef het net als vorige week vrijdag tegen Helmond Sport (0-0) bij een punt voor de Drenten. Het was alweer het vijftiende (!) gelijkspel in 31 wedstrijden. FC Emmen passeerde Jong PSV op doelsaldo en staat nu vijfde in de Jupiler League. Bij winst was de ploeg van Lukkien opgeschoven naar plaats vier. Bron DvhN

Auteur

Cindy Houwen