Benefietconcert MS in Rensenpark goed voor 600 euro

EMMEN

Emmenaar Ronald Witteveen heeft zondag tijdens een zelfgeorganiseerde benefietdag zeshonderd euro opgehaald voor MS Research. Zijn vrouw Annet lijdt al jaren aan MS, vertelde hij november vorig jaar in een openhartig interview aan deze krant.

Door Vincent Trechsel In het Rensenpark was zondag muziek van de band Midlive in Galerie Bij Leth en werkte Tibetaans kunstenaar Tashi Norbu mee aan de benefietdag door live te schilderen. Op beide locaties stonden donatieboxen. “Het was een fantastische dag”, blikt Witteveen, die zijn vrouw 24/7 verzorgt, terug. “Ook Annet heeft een fantastische dag gehad. We hebben zelfs nog samen gedanst.” Om die zeshonderd euro nog wat op te krikken, veilen kunstenaar Ingo Leth en Gea Schippers – die met haar Druk Druk ook in het Rensenpark zit – kunstwerken. “En dan is het ook wel mooi geweest”, vertelt Witteveen. “Op 8 april loop ik de 4 Mijl van Emmen nog en eind mei stop ik met geld inzamelen. Ik heb het dan een jaar intensief gedaan. Het vreet tijd en kost energie. Annet vindt het ook goed zo. Wat we het afgelopen jaar hebben gedaan, brengt ons veel hoor, maar het is goed zo.” Aanvankelijk zou er een groot benefietconcert in het Rensenpark worden georganiseerd, waaraan vrijwel alle partijen mee zouden doen, maar dat kwam niet van de grond. De teller staat na zondag op 3460 euro. Doneren kan nog altijd via: www.inactievoorms.nl/actie/ronald-witteveen.

Auteur

Redactie