Wildlands-achtbaan opent donderdag voor publiek

EMMEN

De nieuwe achtbaan van Wildlands is vanaf volgende week donderdag officieel open voor publiek. De achtbaan - gethematiseerd als mijn - gaat Tweestryd heten en is een familieattractie. Tweestryd is een family duel coaster, waarbij in twee banen naast elkaar geracet wordt.

38 abonnementhouders zijn inmiddels uitgenodigd voor de VIP-opening woensdagmiddag om de allereerste officiële rit met Tweestryd te maken. Om alle andere abonnementhouders ook als één van de eersten kennis laten maken met Tweestryd, opent Wildlands vanaf Goede Vrijdag (30 maart) vier dagen lang een uur eerder. Het park is dan exclusief voor hen geopend van 9.00 tot 10.00 uur. Tweestryd ligt in Serenga. Deze wereld staat in het teken van zorgen voor de natuur. De verhaallijn rondom de attractie past dan ook bij dit thema. De naam Tweestryd symboliseert de enorme strijd die de lokale bevolking van Serenga ruim veertig jaar geleden voerde met de mijnbouwgigant om de mijn te sluiten. De oude mijn is inmiddels omgebouwd tot een attractie waar toeristen vanaf 29 maart letterlijk tegen elkaar racen voor het goede doel. Tweestryd: een mijn met een missie.

Auteur

Redactie