Flinke boost voor centrumgebied Zwartemeer

ZWARTEMEER

Wethouder René van der Weide onthulde vorige week een projectbord aan De Blokken in Zwartemeer. Dat was het startmoment om het centrumgebied in het grensdorp voor 516.000 euro op de schop te nemen. De Dorpsraad van Zwartemeer heeft zelf het initiatief genomen en samen met de gemeente het plan ontwikkeld om het gebied aantrekkelijker te maken.

Het centrumgebied in de omgeving van de basisscholen ’t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en dorpshuis de Meerstal wordt door de inwoners ervaren als verkeersonveilig. De beperkte ruimte, de onoverzichtelijkheid voor fietsers, het autoverkeer en het kort parkeren leveren vaak gevaarlijke situaties op, vooral voor de schooljeugd.

Bargerveen

Ook is het gebied weinig representatief en niet uitnodigend voor passerende fietsrecreanten op de veelgebruikte route tussen het hoogveengebied Bargerveen en veenrivier De Runde. Daarom wordt in het centrumgebied een nieuw regenwaterriool aangelegd, de voetpaden en wegen worden vernieuwd en de parkeervoorzieningen rondom de scholen worden verbeterd. Verder wordt de bestaande groenstructuur opgeknapt en de openbare verlichting wordt vervangen door led-verlichting.

Auteur

Redactie