Zigzaggend Londen door voor buitenlandstage

EMMEN/LONDEN

Een stage volgen in het buitenland is niet voor iedereen weggelegd. Drie studenten van het Drenthe College kregen die kans wel. In Londen. Een kijkje in de keuken.

Lotte van der Laan (18) uit Exloo, Danelle Wubbels (18) uit Weiteveen en Cindy Bruinsma (19) uit Erica volgen de opleiding tot directiesecretaresse/managementassistent bij het Drenthe College in Emmen. Momenteel zitten zij in het derde en laatste jaar van de opleiding. Tijdens de opleiding loop je elk jaar een stage van twintig weken, drie dagen in de week. En dat kan dus zomaar in Londen zijn. In gesprek met deze drie ondernemende meiden. Danelle: “Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om de uitdaging op te zoeken en voor tweeëneenhalve maand op buitenlandse stage te gaan.”

Hectisch

Inmiddels is het drietal al een tijdje in Londen en de dames zijn naar eigen zeggen in drie leuke bedrijven in het hartje van Londen geplaatst. Lotte: “Ondanks dat het ontzettend hectisch kan zijn in een wereldstad als Londen, merken wij daar op de werkvloer niet heel veel van. Onze collega’s nemen rustig de tijd voor ons en zorgen dat wij ons op een positieve manier kunnen ontwikkelen.” Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak krijgen ze kansen om te groeien. Cindy: “Het bevorderen van de Engelse taal was een reden om te kiezen voor Engeland. Wij vinden het belangrijk om je goed te kunnen uitdrukken in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk. En Londen is natuurlijk een prachtige stad. Er is zoveel te zien en te doen hier.”

Verblijf

Uiteraard hadden Lotte, Danelle en Cindy een plek nodig waar ze tweeëneenhalve maand verblijven. Danelle: “Wij hebben ervoor gekozen om dit te doen in een gastgezin. Wij zijn met zijn drieën bij een alleenstaande vrouw geplaatst, die ontzettend aardig is en ervoor zorgt dat ons verblijf in Londen zo comfortabel mogelijk is. Vanaf ons ‘thuis’ is het ongeveer dertig minuten reizen naar onze stagebedrijven. Dat valt ontzettend mee, hoor. Net als de meeste mensen hier reizen we met de metro.” Cindy: “Het leven in een stad als Londen levert veel emoties op. Het ene moment loop je glimlachend door de straten bij het zien van gepassioneerde straatartiesten, om het volgende moment helemaal omgeslagen te zijn bij het zien van een jonge zwerver op straat. Je gaat de mensen leren kennen. Zakenmensen rennen geërgerd langs alle toeristen, de toeristen daarentegen lopen op hun dooie gemakje door de straten, stoppend bij elk enigszins interessant uitziend gebouw. Inmiddels zijn wij al zover ingeburgerd dat wij ons eigen ritme hebben weten te vinden. Zigzaggend tussen de toeristen door rennen wij elke dag achter de locals aan.”

Auteur

Redactie