Songwriter op klompen naar ‘t Schienvat

ERICA

De Nederlandse singer/songwriter Ralph de Jongh en zijn band spelen aanstaande zaterdag, 24 maart, in ’t Schienvat in Erica.

Volgens kenners een geniale artiest, die al vele awards heeft gewonnen. De Jongh - altijd op klompen - wordt gezien als een van de beste songwriters van het land. Tjerk Lammers gaf zijn Trilogy in 2017 vijf sterren. Ook bij Johan Derksen scoorde De Jongh het ‘Album van de Week’. Harry Muskee zei ooit: "Ik stond in een kroeg toen ik hoorde dat er een support act was. Hier geef ik normaal erg weinig om maar besloot tóch te kijken toen ik het geluid hoorde. Ik waande me midden in de Delta, maar in plaats van een Amerikaan, zag ik een lange blonde jongen. Hij bespeelde de slide-gitaar en mondharmonica met zulke originaliteit dat ik meteen verkocht was. Dit was mijn eerste ontmoeting, maar er zouden nog vele volgen.” Kaarten zijn te koop bij Tapper Mode of via de website www.eventics.nl/event/ralph-de-jongh.

Auteur

Redactie