Carmen Nienhuis: ‘Ik geniet van alles op mijn pad’

EMMEN

Carmen Nienhuis uit Emmen doet mee aan de Miss Beauty of Drenthe-verkiezing. De 22-jarige verpleegkunde student hoopt een gooi te doen naar de titel.

Stel jezelf eens voor. “Mijn naam is Carmen Nienhuis, ik ben 22 jaar oud en al jaren woonachtig in Emmen. Ik ben afgestuurd als doktersassistente, maar ben momenteel weer student aan de academie voor verpleegkunde op de Hanzehogeschool Groningen. Ik werk naast mijn studie bij Stichting de Trans in Emmen met veel plezier.” Waarom doe je mee? “Ik heb een aantal jaar geleden ook meegedaan aan de missverkiezing in Emmen. Ik heb hier destijds ontzettend veel van geleerd en heb daar zo’n onwijs leuke tijd gehad dat ik dacht ‘waarom ook niet, ik probeer het gewoon nog een keer maar nu een stapje hogerop’. Ik ben een strever, dit heb ik echt vanuit mijn familie mee gekregen. In dat opzicht lijk ik enorm veel op mijn opa, die veel bereikt heeft in zijn leven. Ik ben eigenlijk precies zo, aanpakken wat je aanpakken kunt en zoveel mogelijk uit het leven halen. Ik ben erg ambitieus, maar ben vooral lekker mezelf.” Wat is er nu zo mooi aan zo’n verkiezing? “Wat ik vooral mooi vind, is dat ik mezelf keer op keer weer tegenkom. De ontwikkeling die je meemaakt in zo’n verkiezing is heel groot en dat maakt het zo ontzettend leuk en uitdagend. Ook is het leuk om nieuwe connecties op te bouwen en omdat ik vanuit eerdere ervaringen met een miss-verkiezing weet hoe enorm veel plezier het mezelf geeft. Natuurlijk doe ik mijn best om Miss Beauty of Drenthe 2018 te worden. Ik zet mij voor de volle 100 procent in, maar mocht dit niet lukken dan ben ik vooral heel erg trots dat ik wel deze kans met beide handen heb aangepakt.” Wanneer weten we of je hebt gewonnen? “De finale is al vrij snel, namelijk op 24 maart in theater de Kimme in Zuidlaren. Ik heb al veel voorbereidingen gedaan voor de finale waaronder het uitzoeken van mijn galajurk. Ook met alle finalisten bereiden wij ons goed voor. Zo hebben we een bootcamp gehad en meerdere catwalk trainingen. Ook hebben we geleerd hoe we onszelf het best kunnen presenteren op het podium. We moeten een speech houden over verschillende onderwerpen die aan bod komen in Drenthe en Nederland. We hebben met elkaar ook een uitstapje gemaakt naar een wedstrijd van FC Emmen. Ik beleef ik een erg leuke tijd en ben aan het genieten van alle dingen die ik beleef.” Zie: missbeautynetherlands.com/drenthe.

Auteur

Redactie