Tennisser Max Houkes tweede van Nederland

SLEEN

Tennisser Max Houkes (17) uit Sleen is dit weekend tweede geworden van Nederland. In de finale van het NOJK tot en met 18 jaar ging Houkes onderuit tegen Zachary Eisinga, door in een twee uur durende wedstrijd twee keer met 4-6 te verliezen.

Het begin leek nog wel zo goed, want er waren twee breakkansen voor Houkes. Hij liet ze onbenut. Eisinga zette wel goed door en kwam zo 1-3 voor. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen. De tennisser uit Sleen kwam in de tweede set nog wel met 4-3 voor, maar kwam bij de breakpoints net wat te kort. “Ik heb op belangrijke momenten niet mijn beste tennis laten zien”, blikt de tiener terug. “Erg jammer, omdat ik genoeg kansen kreeg. Mijn eerste finaleplek tijdens het NK is wel super. Ik ben erg tevreden.”

Auteur

Redactie