Nieuwe fietspaden in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

De inwoners van Klazienaveen kunnen binnenkort genieten van nieuwe fietspaden. De aftrap voor de aanleg van de fietspaden van en naar de Pollux en de Mr Ovingstraat was vorige week.

Dit gebeurde door wethouder Robert Kleine, die verantwoordelijk is voor de afdeling Verkeer in de gemeente Emmen. De aftrap was symbolisch van de uitvoering van maatregelen uit het fietsplan ‘Oog voor de Fietser’. Dit plan kwam tot stand met inbreng van inwoners, waaronder zestig jongeren van Carmel-, Esdal- en het Hondsrug College en van belangenorganisaties. Eind vorig jaar stelde de gemeenteraad het plan vast. Met de aanleg van directe fietspaden van en naar de Pollux worden snelle, directe verbindingen gerealiseerd. Fietsers hoeven daar niet langer over de rijweg. De komende maanden krijgen onderhoud en verlichting van fietspaden voorrang, belooft de gemeente. Wethouder Kleine: “Vorig jaar hebben we de inwoners gevraagd hoe we ze kunnen motiveren vaker te fietsen. Met ‘Heel Emmen fietst’ geven we uitvoering aan het fietsplan zodat Emmen de fietsgemeente bij uitstek wordt.”

Auteur

Redactie