Drenthe gaat voor Europese Community of Sport

EMMEN/ODOORN

/COEVORDEN - Drenthe gaat als eerste Nederlandse provincie voor de titel Europese Community of Sport. De presentatie van de kandidatuur was vrijdag bij FC Emmen. Twaalf gemeenten en de provincie stellen zich kandidaat voor de verkiezing.

De kandidatuur is kenbaar gemaakt bij ACES Europe: de sportuitvoeringsorganisatie van de Europese Unie. Drenthe werd begin dit jaar voorgedragen door de Nederlandse tak van ACES. De grote sportevenementen in Drenthe worden samen met alle kleinere evenementen tot één programma gebundeld. Dit programma wordt na erkenning als kandidaat dit voorjaar ontwikkeld. Na onderzoeken en jurymeetings hoort Drenthe in november in het Europese parlement of de provincie is gekozen tot de eerste Europese Community of Sport. De gemeente Emmen is in 2019 gastheer van de mondiale titelstrijd paracycling.

Auteur

Redactie