Bouw zwembad gestart

EMMEN

Wethouder Bouke Arends heeft vorige week op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw van het zwembad, dat op de Emmer Meerdijk wordt gebouwd.

Na jaren van plannen maken gaat nu definitief gebouwd worden aan een spiksplinternieuw zwembad voor de gemeente Emmen. Het ontwerp en de bouw van het zwembad is in handen van de combinatie Koenen Bouw en Wind Design & Build. Arends: “Voor mij is de start van de bouw een bijzonder moment. Hiermee gaan we een volgende fase in en zien we in het echt hoe het zwembad vorm krijgt. We krijgen een compacter zwembad met meer mogelijkheden Ook op het gebied van duurzaamheid is het nieuwe zwembad een stuk zuiniger. Ik kan niet wachten tot hier de eerste baantjes worden gezwommen.” Medio 2019 opent het nieuwe zwembad zijn deuren. Het huidige Aquarena wordt vervangen. Het nieuwe zwembad krijgt een achtbaans wedstrijdbad en een zesbaans doelgroepenbad met beweegbare bodem. Daar komen nog een recreatiebad en een peuterbad bij. Er komt ook een klimwand van zes meter hoog.

Auteur

Redactie