Beachsportpark op Meerdijk in Emmen

EMMEN

Sportpark Meerdijk krijgt een beachsportpark. De precieze locatie van het park is tussen de velden van voetbalvereniging Emmen, de accommodatie van de plaatselijke jeu de boules vereniging, wielersportvereniging Emmen en de Emmer mixed hockeyclub. De aanleg begint in april en de opening is medio juni. Het totale kostenplaatje is 120.000 euro.

Stichting Beachsporten Emmen komt met 20.000 euro over de brug en bedient diverse doelgroepen, want naast beachvolleybal is er ruimte voor bijvoorbeeld beachhandbal, - soccer, -tennis en -korfbal. Beachsporten Emmen werkte afgelopen jaar vooral aan het leggen van contacten met mogelijke gebruikers van het park. Zo is met scholen voor voortgezet-, mbo- en hbo-onderwijs gesproken. Ook is met diverse sportclubs gepraat over de potentie en gebruikswaarde van het beachsportpark. Op basis van intentieverklaringen van partners, betrokkenheid van (sport)ondernemende Emmenaren en bereidheid van de gemeente om het plan te steunen is realisatie van het beachsportpark mogelijk.

Tarief

Iedereen kan tegen een relatief laag tarief gebruik gaan maken van de mogelijkheden op het toekomstige beachsportpark. Beachsporten Emmen spant zich verder in beachsportevenementen te organiseren en geeft sportondernemers ruimte initiatieven te ontplooien die passen bij de uitgangspunten van de stichting. Nu het besluit tot realisatie is genomen breekt de fase van inrichting aan. Met vooral lokale ondernemers en vrijwilligers gaat die inrichting plaatsvinden. Communicatie met geïnteresseerden en potentiële gebruikers vindt vooral plaats via de nog te ontwikkelen website van het beachsportpark en ook social media. Geïnteresseerden die nog niet betrokken zijn, kunnen contact opnemen met penningmeester Dick van Kessel via d.van.kessel@beachpark-emmen.nl.

Auteur

Redactie