Allan Prosser overleden

NIEUW-WEERDINGE

Allan Prosser uit Nieuw-Weerdinge is op de leeftijd van 76 jaar overleden. Hij heeft zich tientallen jaren ingezet voor de jongeren in Nieuw-Weerdinge.

Prosser organiseerde soosavonden in multifunctioneel centrum De Badde en hij voorzag daarmee volgens het huidige bestuur van De Badde in een grote behoefte. Ook hield Prosser vele jaren uitwisselingsreizen voor de jeugd. Jongeren uit heel Europa kwamen in Nieuw-Weerdinge op bezoek en de jongeren uit Nieuw-Weerdinge brachten bezoeken aan verre landen. Zij maakten hierdoor kennis met de gewoonten en culturen van andere landen in Europa. Velen van hen zijn inmiddels volwassen, maar denken nog met veel voldoening terug aan deze reizen. Prosser was voor het Sociaal Kultureel Werk (SKW) in het dorp een steun en toeverlaat als penningmeester van het bestuur. Een functie die hij jarenlang bekleedde. Voor De Badde was hij als bestuurslid de verbindende factor namens het SKW en ook daarin liet hij een onuitwisbare indruk achter, zo wordt gesteld door het bestuur van het multifunctioneel centrum. Ook Plaatselijk Belang Nieuw Weerdinge maakte graag gebruik van de kennis en kunde van Prosser. In De Badde is een gedenkhoekje ingericht en er ligt een condoleanceregister.

Auteur

Sanne Oving