Henk Kuipers blijft langer achter de tralies

Emmen

EMMEN - De rechter heeft vanochtend bepaald dat de 53-jarige No Surrender voorman Henk Kuipers uit Emmen voorlopig blijft vastzitten. De verdenkingen tegen Kuipers zijn te ernstig om hem vrij te laten, zo schrijft Dagblad van het Noorden.

EMMEN - De rechter heeft vanochtend bepaald dat de 53-jarige No Surrender voorman Henk Kuipers uit Emmen voorlopig blijft vastzitten. De verdenkingen tegen Kuipers zijn te ernstig om hem vrij te laten, zo schrijft Dagblad van het Noorden. Kuipers zou ondernemers hebben afgeperst en met geweld ongehoorzame leden (bad standing) uit de club hebben gezet. Daarbij zijn bezittingen afgenomen. Het Openbaar Ministerie ziet hem als de leider van een criminele organisatie.
De voorman werd in december in zijn woning aangehouden. Hij blijft voorlopig gedetineerd tot de volgende pro-formazitting op 22 juni. De inhoudelijke behandeling van de zaak wordt eind dit jaar verwacht.