G-tennistoernooi bij TennisClub Bargeres

EMMEN

TennisClub Bargeres organiseert zaterdag 24 maart voor de eerste keer een interregionaal G-tennistoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemende tennissers komen uit de drie noordelijke provincies.

Tenniscoach Ruud Koning, die les geeft aan de tennissers van TC Bargeres, geeft aan dat op het toernooi wordt gespeeld in verschillende categorieën, enkelspel en/of dubbelspel met een Unified speler. Dit houdt in dat een tennisser met een verstandelijke beperking een team vormt met een niet-beperkte speler. Voorzitter van de G-tenniscommissie van TC Bargeres, Henriette Stenger-Ekens, vertelt vol enthousiasme dat het toernooi vorig jaar is gestart. De motivatie voor de club is om mensen met een verstandelijke beperking in aanraking te laten komen met de tennissport en ze zo plezier te geven, hun motoriek en conditie te verbeteren en hun deel te laten nemen aan het verenigingsleven. Stenger-Ekens: “Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de sporters zijn. Het plezier straalt ervan af en daar worden wij ook weer blij van.” Het park is geopend vanaf 9.30 uur. Het toernooi wordt officieel geopend door burgemeester Eric van Oosterhout. De wedstrijden starten om 10.00 uur.

Auteur

Redactie