Ab Jagersma nu Lid in de Orde van Oranje Nassau

EMMEN/NOORD

SLEEN - Ab Jagersma uit Noord-Sleen is donderdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg tijdens de jaarvergadering van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe (HZOD) in het clubgebouw op sportpark De Meerdijk in Emmen de versierselen opgespeld door burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden.

Door Theo Hein De zeventigjarige Jagersma kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote staat van dienst voor de voetbalarbitrage. Daarvoor kreeg hij in januari uit handen van commissaris van de Koning Jetta Klijnsma al de gouden scheidsrechtersfluit. Een waarderingsprijs door collega's uit het vak. De HZOD benoemde Jagersma gisteravond bij zijn afscheid als bestuurslid tot lid van verdienste. Jagersma wordt door velen gekwalificeerd als een ware alleskunner. Hij vervulde in de voorbije tientallen jaren talrijke kader- en bestuursfuncties: voorzitter, penningmeester, algemeen bestuurslid, coördinator jeugd spelregelteam, redactielid van het clubblad, webmaster en lid van de onderhoudscommissie. Wat echt aanspreekt in zijn aanpak is de zeer betrokken wijze waarop hij zijn werkzaamheden verricht. Jagersma is inmiddels ruim 25 jaar actief als KNVB-scheidsrechter en fluit wekelijks nog steeds met veel plezier zijn wedstrijden. Ondanks zijn vertrek uit het bestuur blijft Jagersma als vrijwilliger nog volop actief voor de scheidsrechtersvereniging HZOD. Op de foto krijgt Jagersma de felicitaties van zijn vrouw Elly en burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden.

Auteur

Redactie