Leerlingen Carmel naar de stembus

EMMEN

Hoewel de meeste leerlingen van het Carmelcollege in Emmen nog te jong zijn om te stemmen, kunnen zij toch op 16 maart - vijf dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen - hun stem uitbrengen.

De docenten maatschappijleer hebben het initiatief genomen om samen met ProDemos een scholierenverkiezing te organiseren. De mediatheek van de school wordt omgedoopt tot het stembureau. Er zijn echte stembiljetten aanwezig en door de school verspreid hangen posters van vrijwel alle in de gemeente Emmen deelnemende partijen. Tijdens de lessen maatschappijleer wordt er ook aandacht besteed aan de verkiezingen. De leerlingen kunnen de stemwijzer van de gemeente Emmen invullen om er achter te komen welke politieke partij het best bij hem of haar past. “Dat stukje bewustwording vinden we belangrijk. We hopen dat de leerlingen later, als ze de stemgerechtigde leeftijd hebben bereikt, ook naar de stembus zullen gaan”, aldus een docent maatschappijleer van de school.Het Carmelcollege Emmen werkt regelmatig samen met ProDemos in Den Haag. Ze stellen onder meer lesmateriaal beschikbaar en laten leerlingen zien wat zij kunnen doen om op politiek niveau invloed uit te oefenen.

Auteur

Redactie