Jo Wubbels: ‘Het is maar een spelletje’

EMMEN

Jo Wubbels is 66 jaar en geniet van zijn pensioen in de Vlinderstad Emmen. De oud-inwoner van Nieuw-Schoonebeek woont in de wijk Bargeres. Lees meer over de actieve Jo in deze Doorloper.

Een relatie? “Ik ben al bijna 35 jaar getrouwd.” Emmen betekent voor mij... “Alle voorzieningen vlakbij. Alleen bij echte grote evenementen moet je richting het midden en het westen van Nederland, maar dit weegt niet op tegen de voordelen van het wonen hier in Emmen.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan... “Het compacter maken van het winkelcentrum is een goede zaak. Wel moet er een goede invulling worden gegeven aan de dan ontstane leegte in het centrum. Alles vol bouwen met appartementen is ook geen goede zaak.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Coevorden (Oale Deel en Jutstra) en Emmen (onder meer Funny Castle en Boogie Bar). Nu samen met mijn vrouw - eventueel met kinderen, aanhang en vrienden - lekker een hapje eten.” Als vv Schoonebeek, vv Emmen en FC Emmen winnen, dan... “Wordt het weekend op een iets prettigere manier afgesloten. Vroeger was dit voor mij extremer, maar hoe ouder je wordt hoe beter je het kunt relativeren. Het is maar een spelletje.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was... “Denk ik op de lagere school of de middelbare school. Er liepen destijds wel mooie meisjes rond.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Je moet proberen zoveel mogelijk lol in het leven te hebben, want het leven is al zo kort. Bij familiefeestjes worden veelal herinneringen opgeroepen waarbij de lachspieren behoorlijk worden getraind.” En dat ik huilde ook... “Geen idee. Natuurlijk heeft iedereen emoties. Ernstige ziektes bij familie, vrienden en kinderen raken mij. Daar sta ik echt wel bij stil.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is... “Geen specifiek boek. Ik houd wel van detectives en sportboeken.” Je kunt me wakker maken voor... “Heel weinig. Laat mij maar lekker liggen.” Het eerste wat ik doe als ik thuiskom is... “Omdat ik niet meer werk ben ik al thuis. Als mijn vrouw van haar werk - zij werkt drie dagen per week - thuiskomt, nemen wij snel de dag door. Bij mooi weer in de zomer gaan wij in de tuin zitten met een heerlijk glas drinken.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan... “Tijdens de vakantie mijmeren wij wel eens dat het leuk zou zijn om ergens in Zuid-Frankrijk of in Italië te wonen, maar ook daar heb je minder prettige omstandigheden. Dichterbij de kinderen? Dan moeten wij naar het westen van het land. Dat trekt ons ook niet. Wij zijn best tevreden met Emmen.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje... “Niet specifiek iemand. Ik heb heel veel respect voor de vele vrijwilligers die belangeloos actief zijn in de maatschappij.” Wat ik vroeger wilde worden is... “Door persoonlijke omstandigheden was ik beperkt in de keuze wat betreft de toekomst, maar dit heeft mijn leven totaal niet beïnvloed.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Een baan bij woningcorporatie Domesta. Hier heb ik 45 jaar met heel veel plezier gewerkt en op een hele positieve manier afscheid van genomen.” Mijn hobby’s zijn... “Sport en dan vooral voetbal. Omdat ik hierin niet actief kon deelnemen, was ik al op vroege leeftijd bestuurlijk bezig. Nu mag ik voorzitter zijn van de supportersvereniging Rood Wit van de FC Emmen. Daarnaast ben ik nog actief als kaderlid van vakbond CNV.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “Een cliché: de geboortes van onze kinderen, maar ook het afronden van hun studies en dat beiden nu een mooie baan hebben en goed in hun vel zitten.” Meedoen? Mail jouw verzoek naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie