Bouw nieuw Emmer zwembad start vrijdag

EMMEN

De feestelijke start van de bouw van het nieuwe Emmer zwembad is op vrijdag 16 maart vanaf 10.00 uur. Het nieuwe bad is overdekt en komt op sportpark Meerdijk. Er wordt ruim een jaar uitgetrokken voor de bouw van het zwembad, weet Dagblad van het Noorden.

Het toekomstige zwembad onder de rook van het stadion van FC Emmen heeft nog geen naam. Voor de realisatie wordt 15 miljoen euro uitgetrokken. Er is in het nieuwe duurzame onderkomen plaats voor een recreatiebad met glijbanen, een doelgroepenbad voor bijvoorbeeld zwemlessen en een wedstrijdbad met een achttal banen.

Kort geding

In juli vorig jaar kreeg de bouw van het nieuwe zwembad definitief groen licht. De Rechtbank Noord-Nederland deed destijds een uitspraak in een kort geding dat was aangespannen door Brands Bouwgroep. De rechtbank meldde dat de aanbestedingsprocedure goed verliep. De gemeente kon daarom de opdracht gunnen aan Koenen Bouw en Wind Design & Build.

Auteur

Redactie