Johan Scheltens, Lijsttrekker VVD: "Minder Kletsen, Meer Doen"

DOEN

roepen de posts, folders en advertenties van de VVD ons van verre toe. Die kreet is lijsttrekker Johan Scheltens op het lijf geschreven. Hij praat makkelijk en gaat een goed gesprek niet uit te de weg. Maar liever nog stroopt hij de mouwen op en zet hij de schouders eronder: “Er wordt genoeg gekletst in de politiek. We moeten meer DOEN, de daad bij het woord voegen....”

Voor de komende 4 jaar heeft Johan een uitgebreide lijst waarmee hij aan de slag wil. Daarbij speelt de werkgelegenheid en het ondernemersklimaat een doorslaggevende rol: “Wij vinden banen en werkgelegenheid belangrijk. Een baan zorgt niet alleen voor meer welvaart, het bevordert ook het welzijn. Je hebt meer geld te besteden en je talenten worden aangesproken. Niet alleen de werkende zelf, ook de maatschappij wordt er een stuk beter van. Daarom willen wij zorgen voor meer banen. Emmen is op 2 na de grootste industriekern van het Noorden. Het barst hier van de mogelijkheden.” Eigen verantwoordelijkheid Volgens Johan Scheltens wonen er in Emmen veel meer liberalen dan er VVD stemmen: “In Emmen - en vooral ook de buitendorpen - is men gewend om de handen te laten wapperen. Om initiatieven te nemen en kansen te grijpen. Het zijn doordouwers en aanpakkers. Ze willen de ruimte krijgen en hun eigen verantwoordelijkheid pakken. Ze doppen hun eigen boontjes wel. Dat zijn typisch liberale trekjes.” Om er vervolgens fijntes op de laten volgen: “En als je liberaal bent, moet je ook liberaal stemmen. Ik wil samen met die mensen aan de slag voor een beter Emmen.” A-sociaal gedrag Voorbeelden? Johan Scheltens: “Snel internet, snelle vergunningverlening, minder overheidsbemoeienis, minder onzin-regeltjes, meer eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast hebben we schoon genoeg van het toenemend a-sociaal gedrag. We moeten criminaliteit en verruwing hoognodig aanpakken. De wijkagent mag best wat zichtbaarder worden. Bij voorkeur ondersteund door buurt-preventie. Aanpakken die handel!.” https://youtu.be/-_R3jyj51EE


Auteur

Redactie Digitaal