Cody Hidding: ‘Een droom die uitkomt’

KLAZIENAVEEN

Voor Klazienavener Cody Hidding begint het jaar goed. De 21-jarige dj mag spelen op het Intents Festival – dat vorig jaar tot beste festival van Europa is uitgeroepen. Ook brengt hij een EP uit.

Door Vincent Trechsel Ieder jaar organiseert het Intents Festival in Oisterwijk een bijzonder volledig gethematiseerd feest. Vorig jaar was Hidding er nog als bezoeker en hij wist niet wat hij meemaakte. Een gigantisch groot festival. De sfeer en het thema zijn zó bepalend, dat Hidding er graag komt. Vorig jaar had het thema in Oisterwijk een hoog Efteling-gehalte. “Eén groot circus was het”, vertelt de Klazienavener. “Alle podia waren als circustenten met trapezes, trampolines, noem maar op. Heel vet.”

Sfeer

Dit jaar staat Cody Hidding er niet als gast, maar mag hij op 2 juni een uur lang op het talentenpodium spelen. “Een droom die uitkomt”, zegt hij. Dit jaar is de vijftiende editie, waardoor de jonge dj wel een knalfeest verwacht. “En het leuke is, dat mijn vriendin nooit naar dit soort festivals ging, maar inmiddels niet anders meer wil. Nu kan ze mij daar zien spelen.” Het is de sfeer, die Hidding – zijn artiestennaam is Code-E – zo aanspreekt. De saamhorigheid is groot, iedereen is er met hetzelfde doel. Intents lijkt wat gemoedelijker dan andere festivals. Populair is het festival in ieder geval. Behalve Europees was de populariteit ook bij de kaartverkoop terug te zien. De 50.000 beschikbare kaarten waren namelijk binnen twintig minuten uitverkocht. Dat zijn 2500 verkochte kaarten per minuut en 42 kaarten per seconde!

Album

Ander goed nieuws voor de jonge dj is dat hij 27 maart een EP uitbrengt. Een EP is een rits muziek te lang voor een single en te kort voor een album. Hidding – zijn inkomen haalt hij onder meer uit lesgeven op de muziekschool van zijn ouders – heeft zijn nieuwste tracks namelijk gebaseerd op klassieke muziek. Twee nummers. Boundaries en Sonata. Hidding liet zich voor Sonata inspireren door het gelijknamige stuk van Beethoven. De Klazienavener heeft er alleen een elektronisch track van gemaakt. “Het is heel experimenteel, maar met dit soort muziek verleg ik mijn grenzen wel. Normaal is hardstyle hard of juist lieflijk. Ik heb het nu gecombineerd.”

Auteur

Redactie