Zaalhonkbal valt Bedrocks vies tegen

EMMEN

Tijdens een honkbal-indoortoernooi in Bremen zijn de mannen van Bedrocks op de zevende plaats geëindigd in een deelnemersveld van twaalf teams. In Noord-Duitsland worden tijdens de winter regelmatig dit soort indoortoernooien gespeeld.

Dat de Emmer honkballers hiermee weinig ervaring hebben was dan ook goed te zien. Zo moet er een bal opgegooid worden die vervolgens geslagen moet worden. Het hoog en ver willen slaan van deze ballen levert in een kleine hal een probleem op. Of de bal raakt het dak wat ‘een uit’ betekent, of de bal wordt makkelijk gevangen, en dan is de slagman ook uit. In de verdediging moeten er hele snelle beslissingen worden genomen waar de acties gemaakt gaat worden. Pas in de tweede helft van de poulefase kregen de Emmenaren de fijne kneepjes door en werden de broodnodige overwinningen gehaald waardoor alsnog om de zevende en achste plaats moest worden gestreden. Caribe uit Groningen was hier de tegenstander. Op het spervuur van de (inmiddels) harde lage ballen van Bedrocks had Caribe geen weerwoord. Bedrocks won overtuigend met 14-3. In aanloop naar de competitie die in april van start gaat is er een aantal oefenwedstrijden gepland. Komende zondag spelen de heren van Bedrocks hun eerste oefenwedstrijd op het honkbalveld op de Meerdijk om 14.30 uur tegen de Blokes uit Veendam. Om 11.00 uur spelen Heren 2 in Emmen hun eerste wedstrijd tegen Caps uit Hoogeveen.

Auteur

Redactie