Sisr en Pieters winnen Ronde van Drenthe | Op de voorpagina

EMMEN/HOOGEVEEN

De Ronde van Drenthe startte zondag voor de mannen en vrouwen bij het Emmer gemeentehuis en dat was een primeur. Wethouder Bouke Arends gaf letterlijk het startschot vlak bij Widlands en het Atlas Theater.

De vrouwen begonnen officieel iets voor elf uur aan hun koers door de provincie. De mannen (foto) startten officieel - bij het verlaten van Emmen - om 12.09 uur. De vrouwen zetten al snel koers in de richting van Weerdinge en dat dorp werd om 11.18 uur verlaten. De mannen verlieten Weerdinge iets na half een ‘s middags.

Finish

De Tsjech Frantisek Sisr kwam later op de dag als een van de vluchters in Hoogeveen na 192 kilometer als eerste over de finish. De kopgroep werd gevormd op de VAM-berg bij Wijster. De Belgen Dries de Bondt (tweede) en Preben van Hecke (derde) maakten het podium compleet. Bij de vrouwen won Amy Pieters na ruim 157 kilometer de tweede wedstrijd in de Women’s World Tour. Het was de eerste keer dat de mannen en vrouwen in Emmen startten.

Auteur

Redactie