Lindsey Keuris: ‘Op het podium geniet ik’

EMMEN

De Emmense Lindsey Keuris doet voor de tweede keer mee met The Voice Kids. Vrijdagavond schitterde ze op tv tijdens de blind auditions. De jonge zangeres is door naar de volgende ronde.

Door Anna Sophie Bakker Lindsey Keuris (13) was vrijdagavond te zien op RTL 4 omdat ze meedoet met de The Voice Kids. Nadat ze ook al op haar elfde meedeed, is ze gevraagd voor het programma. De inmiddels twee jaar oudere Lindsey was dan ook erg blij met de oproep. “Ze waren benieuwd hoe ik mezelf in die tijd heb ontwikkeld.” De jonge zangeres heeft zeker niet stil gezeten. Samen met onder anderen Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis, heeft ze meerdere keren gezongen, wat Lindsey echt heel gaaf vond. Dit deed ze bij Dance Dance Dance, de Vriendenloterij en bij de actie Ademnoot door het Longfonds. En dat allemaal voor een dertienjarig meisje met moeilijk behandelbare astma.

Ervaring

Lindsey doet vooral mee om meer ervaring op te doen. Ze vindt het fijn om dingen te leren en op deze manier steeds wat beter te worden. Tijdens de wedstrijd maakt ze ook veel vrienden. “Je hebt allemaal dezelfde passie die je kunt delen.” Voor een jury zingen blijft nog altijd spannend volgens de dertienjarige. “De coaches hebben al veel ervaring, maar toch doe je het gewoon. Het komt uiteindelijk wel goed.” Voordat de auditie begint probeert ze zo rustig mogelijk te blijven. “Ik adem rustig in en uit en houd mezelf goed voor dat het ook leuk is.

Liedje

“Zodra ik op het podium sta geniet ik.” Voor haar optreden heeft de jonge zangeres veel geoefend voor de spiegel met een neppe microfoon. “Je moet eraan denken hoe je het liedje overbrengt aan het publiek en de jury.” Met het nummer Issues van Julia Michaels blies ze de coaches dan ook omver. Alle vier de stoelen zijn omgedraaid. “Het liedje past goed bij mijn stem”, vertelt ze. Het nummer heeft geen verdere betekenis heeft voor haar. “Het gaat over problemen in de liefde. Daar is bij mij geen sprake van.” De Emmense wist van te voren nog niet welke coach ze zou gaan kiezen. “Ik vind eigenlijk alle coaches wel leuk.” Het hangt dan ook af van het moment voor wie ze gaat kiezen. Lindsey koos de vorige keer voor coach Marco, die ze nog steeds een van de beste en liefste coaches vindt. De keuze was wel even lastig, ze hadden stuk voor stuk een goed verhaal volgens de jonge zangeres. Uiteindelijk ging ze voor Douwe Bob. “Ik koos voor hem omdat ik zijn muziek waardeer en omdat hij het mooiste commentaar gaf. Misschien dat we samen ver kunnen komen.”

Auteur

Redactie