Punt voor Raptim na degradatieduel met Olyphia

COEVORDEN

Raptim heeft de belangrijke wedstrijd tegen SV Olyphia niet kunnen winnen. Het was na negentig minuten 0-0. Dat betekent één punt en dit resultaat brengt de ploeg van trainer Henk Veenhof niet veel verder. Integendeel, hekkensluiter Ruinerwold won van Zuidwolde. De stand onderin is daardoor nog spannender geworden.

Door het gelijkspel heeft Raptim de reeks van gewonnen wedstrijden niet voort kunnen zetten. Olyphia had voor aanvang van de wedstrijd slechts twee punten meer dan Raptim. Bij winst zou Raptim de ploeg uit het Friese Noorwolde passeren op de ranglijst. Daarbij moet wel aangetekend worden dat Olyphia drie wedstrijden minder heeft gespeeld dan Raptim.

Weinig kansen

Het duel was een echte degradatiewedstrijd. Dat betekende veel strijd, maar weinig goed voetbal. Beide ploegen leden veelvuldig balverlies en creëerden weinig kansen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. In de eerste helft was Olyphia iets beter dan Raptim. Het was dan ook dichter bij een doelpunt zonder echt gevaarlijk te zijn geweest. In de tweede helft gooide Raptim nog meer inzet in de strijd. Invallers Robin de Leeuw en Lars Meppelink zorgden voor meer druk op de achterhoede van Olyphia. Dat resulteerde in meerder kleine kansen. Al was Olyphia ook in de tweede helft dichter bij een doelpunt dan Raptim. Zo schoten ze een vrije bal op de paal en kwam Dedmer Krackman een teenlengte tekort om een voorzet achter de goed keepende doelman Sander Bunskoek te plaatsen. Een slotoffensief van Raptim leverde helaas niet de zo gewenste winst op.

Auteur

Redactie