Lois Klein nationaal kampioen judo

NOORD-SLEEN

/KLAZIENAVEEN - Judoka Lois Klein uit Noord-Sleen leverde zaterdag een geweldige prestatie door Nederlands kampioen te worden. De nog maar veertienjarige judoka van de vereniging Vos (Klazienaveen) kwam tot dit resultaat door in Tilburg tijdens het NK judo tot 18 jaar alle wedstrijden overtuigend te winnen.

Van Nicole Sukandar uit Grootebroek werd met een half punt gewonnen. Met dezelfde cijfers won Klein ook van Nyssa Supusepa uit Zaandam. De finale tegen Van Poelgeest uit Zoetermeer werd met een vol punt gewonnen.

Noordelijk kampioenschap

Klein komt zaterdag aanstaande in Roden in haar eigen leeftijdsklasse - tot 15 jaar - uit op het noordelijk kampioenschap. Tijdens die titelstrijd krijgt de tiener de kans om zich te plaatsen voor het nationaal kampioenschap.

Auteur

Redactie