‘Huurders van recreatiewoningen opgelet’

ERM

De gemeente Coevorden heeft er vorige week een brief uitgedaan waarin zij een zorgt deelt. De gemeente maakt zich zorgen over een wetswijziging die wordt uitgevoerd door de Belastingdienst.

Hierdoor hebben huurders van recreatiewoningen niet langer recht op huurtoeslag en dit kan grote gevolgen hebben voor een groot aantal inwoners. De wetswijziging is een maatregel van het Rijk die wordt uitgevoerd door de Belastingdienst. De gemeente heeft hierin geen rol. Toch onderneemt zij actie vanwege de grote gevolgen die deze wijziging kan hebben. De wijziging ging in op 1 juli 2016. Vanaf afgelopen najaar ontvingen de eerste inwoners van Coevorden de betreffende brief. Huurders van recreatiewoningen ontvangen van de Belastingdienst een brief waarin de wijziging wordt aangekondigd. Een maand na deze brief ontvangt de huurder geen toeslag meer. Huurders die geen brief ontvangen van de Belastingdienst moeten zelf de toeslag stopzetten. Doen zij dit niet, dan kan de Belastingdienst vanaf 1 april aanstaande het bedrag terugvorderen. Bij de gemeente Coevorden is niet bekend wie de brief heeft ontvangen en wie de brief nog kan verwachten. Wel is bekend dat een aantal huurders in de lagere inkomensgroep valt. Wethouder Joop Brink maakt zich zorgen: “Wij willen voorkomen dat er financiële problemen ontstaan. We hebben de eerste signalen al ontvangen, maar omdat we niet weten wie de brieft wanneer krijgt kunnen we hier niet op anticiperen. De Belastingdienst wil hieraan helaas ook niet meewerken. Daarom proberen we met een brief en via de media de betreffende inwoners op de hoogte te brengen. Hierbij roep ik daarom op: Woon je in een recreatiewoning en ontvang je huurtoeslag; let op de brief van de Belastingdienst en zet op tijd je toeslag stop.” Het stoppen van de toeslag geldt voor alle recreatiewoningen; ook die waar permanente bewoning is toegestaan.

Auteur

Redactie