Droneracebaan in Rensenpark geopend | Fotoreportage

EMMEN

In het Rensenpark opende dit weekend een racebaan voor drones. Racen met van die kleine bestuurbare luchtvaartuigen dus.

Dat moet allemaal gaan gebeuren in de voormalige tropische kas AmeriCasa, waar voorheen gifkikkers, apen en piranha’s leefden. De droneracebaan is op initiatief van Toolbox, dat achter de kas is gevestigd. Adriaan Pals, het gezicht van Toolbox, en dronebouwer Jonathan Vennema vroegen zich eind 2016 af of het mogelijk zou zijn om in de oude dierentuin wedstrijden te organiseren met drones. Het duurde dus nog anderhalf jaar voordat de perfecte drone en een uitdagend parcours waren gebouwd. Zaterdag openden Pals en wethouder Jisse Otter de racebaan. De bedoeling is dat je met je vrienden, collega’s of familie een avondje uit beleeft met het droneracen. Net zoals met bowlen, karten en lasergamen. De dronebaan moet straks de hele week open zijn, maar daar zijn Pals en Vennema nog over in gesprek. Vennema: „We gaan hier lesgeven, mensen kunnen hier komen voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, noem maar op.”

Auteur

Redactie