Voorstelling bij Loods13 over waarde van geld en geluk

EMMEN

Loods13 maakt in opdracht van de gemeente Emmen een voorstelling voor groep 8 leerlingen uit Emmen over de waarde van geld en geluk. Loods13 wil kinderen van de basisschool laten zien wat de werkelijke waarde is van spullen en geld.

In de voorstelling Ik zou naar mij fluiten zijn de vriendinnen Tess en Hannah druk met de voorbereidingen van het huwelijk van Tess. Waar Tess bezig is met wat ‘hoort’ en daar zonder nadenken haar portemonnee voor trekt, leert Hannah haar wat echt belangrijk is. Wanneer ben je eigenlijk rijk? Dit is ook het thema van de landelijke Week van het geld, waar de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Emmen aan meedoet. In deze week krijgen kinderen een speciaal programma aangeboden dat bijdraagt aan bewustwording over omgaan met geld. Dit jaar heeft de gemeente voor het eerst Loods13 gevraagd om een voorstelling te maken over het thema. De voorstelling speelt tijdens de Week van het geld van maandag 12 tot en met donderdag 15 maart in het theater van Loods13 aan de Flintstraat 29 in Emmen. Ik zou naar mij fluiten wordt gespeeld door Vivian Veenstra en Nienke van der Ploeg. De regie is in handen van Eva Wortmann.

Auteur

Redactie