Pittige discussieavond over landbouw

NOORD-SLEEN

/EMMEN - De gezamenlijke VVD’s van Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen organiseren maandag 12 maart een Landbouw Café. Speciale gast daarbij is de VVD-gedeputeerde en agrarisch ondernemer Henk Brink.

Elke fractie vaardigt daarbij haar landbouw-woordvoerder af. Dat belooft volgens een woordvoerder een pittig avondje te worden. Volgens de VVD moeten boeren en tuinders de ruimte krijgen om te ondernemen. Maar ook om te innoveren. De agrarische sector is een van de allerbelangrijkste sectoren in Zuidoost-Drenthe, aldus de VVD. Zij levert een enorme bijdrage aan de economie, de werkgelegenheid en de leefbaarheid in de regio. Wat betekent dat voor het beleid van de provincie Drenthe en de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen? Daarom wil de VVD weten waar op provinciaal en gemeentelijk niveau op in moet worden gezet. En hoe het Europees beleid en de landelijke regelgeving vertaald kunnen worden naar de regio. Daarover wil de VVD graag met landbouwers, veehouders en tuinbouwers in discussie. In 2017 exporteerde de Nederlandse agrarische sector ongeveer 101 miljard euro naar andere landen, weet de VVD-woordvoerder. Nederland is - na de Verenigde Staten - de tweede voedselexporteur ter wereld.

Auteur

Redactie