Alida Koopman is ondernemer met vrij leven

EMMEN

De Emmense Alida Koopman is 47 jaar en belastingadviseur. De salsadocente houdt van knuffelen en is een gevoelsmens. Lees meer over Alida in deze Doorloper.

Een relatie? “Na een lange relatie ben ik inmiddels alweer een hele tijd vrijgezel.” Emmen betekent voor mij... “De plaats waar ik alweer achttien jaar woon. Hier heb ik mijn werk, vrienden en een heel fijn huis.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan… “Zou ik proberen Emmen aantrekkelijk te houden voor de jeugd en studenten. Ik vind het jammer dat veel jeugd wegtrekt uit Emmen zodra de studietijd aanbreekt. Emmen heeft veel te bieden en wordt ook steeds aantrekkelijker.” Ik ga altijd stappen in... “Ik ga nog regelmatig uit. In verband met de salsa ben ik nog regelmatig te vinden op latin feesten. Zowel in Emmen maar ook in onder meer Apeldoorn, Zwolle en Groningen. Voor soulfeesten of liveoptredens ben ik ook zeker te porren. Vaak valt dan de keuze op Paradiso Amsterdam. Ik kies er soms ook voor om heerlijk dicht bij huis te blijven en dan ben ik toch veelal te vinden in Café Groothuis en in Trud Café.” Als mijn favoriete sportvereniging wint, dan… “Ik heb geen favoriete sportclub. De prestaties van Kjeld Nuis op de Olympische Spelen vind ik geweldig. Wat mij betreft pakt Emmen groots uit voor zijn huldiging.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was… “Tim. Ik was toen 17 jaar.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Ik lach heel veel en geniet van heel veel dingen. De laatste keer dat ik op de grond lag van het lachen was met een hele goede vriendin na een avond uit in Enschede.” En dat ik huilde ook… “Ik ben een gevoelsmens en raak snel ontroerd.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Niet heel specifiek een bepaald boek. Ik houd erg van lezen en lees veel literaire thrillers. Ik heb mijn favoriete schrijvers zoals Saskia Noort, Ester Verhoef en Simone van der Vlugt.” Je kunt me wakker maken voor… “Een knuffel, heerlijk!” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Mijn hond knuffelen. Ik heb een geweldig lieve hond. Mijn grootste vriend en altijd blij als hij je ziet. Zo heerlijk dat iemand altijd zo enthousiast reageert als hij je ziet.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan… “Zou ik in een warm land wonen of in Haarlem, bijvoorbeeld. Ik houd van steden met een warm en historisch gevoel en de zee in de buurt zou ik heerlijk vinden.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Mijn moeder staat altijd voor iedereen klaar. Ik weet niet hoe zij het voor elkaar krijgt om nooit te moe te zijn om voor een ander klaar te staan. Zij voelt precies aan wanneer je haar nodig hebt en dan staat ze er ook.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Ik ben daar nooit echt mee bezig geweest wat ik wilde worden. Ik wilde vooral zelfstandig kunnen zijn en een eigen inkomen hebben zodat ik niet afhankelijk zou zijn.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “In mei 2012 heb ik het besluit genomen om zelfstandig ondernemer te worden in de accountancy. Destijds startte ik mijn eigen administratie- en belastingadvieskantoor hier in Emmen. Op dat moment gaf ik ook al danslessen. In september 2012 heb ik de knoop doorgehakt om ook ondernemer te worden met de dansschool. Deze combinatie is voor mij geweldig. Overdag moet ik geconcentreerd met mijn hoofd bezig zijn en ik ervaar het als erg fijn om ’s avonds danslessen te geven en latin feesten te organiseren. Op deze manier kan ik veel van mijzelf kwijt. Ik vind het belangrijk om iets voor iemand te kunnen betekenen of iets te kunnen bieden waar mensen plezier in ervaren.” Mijn grote hobby is… “Dan kom ik op dansen uit. Naast lichaamsbeweging biedt salsadansen zoveel meer. Het is een complete scene en biedt sociaal heel veel.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “De keuze om als ondernemer verder te gaan. Op dat moment is het een onzekere keuze. Ik draai veel uren en heb veel verplichtingen, maar het voelt als een vrij leven. Dat gevoel is veel waard voor mij.” Meedoen? Mail naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie