Coevorden steekt veel geld in wegenonderhoud

WEZUP/ERM

/DALEN - Het programma voor het onderhoud van wegen - inclusief fiets- en voetpaden - in 2018 in de gemeente Coevorden is gereed. Het Coevorder college stemde hier vorige week mee in.

Door de raad werd in oktober 2017 al besloten om voor het wegonderhoud voor 2018 het bestaande budget van 685.000 euro jaarlijks structureel met 500.000 euro te verhogen en voor 2018 en 2019 incidenteel met 1.500.000 euro. Een paar in het oog springende projecten zijn de nieuwe deklagen op de Wezuperstraat in Wezup, de Deutlanden in Erm en de Galgaten in Dalen. De gemeentelijke budgetten voor wegenonderhoud stonden een tijd onder druk. De eerste werkzaamheden aan het wegennet in de gemeente Coevorden starten naar verwachting in april.

Auteur

Redactie