Ton Sassen geeft lezing over dierensporen

EMMEN

Ton Sassen geeft woensdag 7 maart een lezing over dierensporen. Dit doet hij tijdens de maandelijkse natuuravond van de IVN-afdeling Emmen en omstreken.

Sassen is een natuurliefhebber die na zijn pensionering (nu drie jaar geleden) zich meer is gaan verdiepen in de sporen die dieren achterlaten in de natuur. Van de vele dieren in onze natuur leiden vooral de zoogdieren vaak een verborgen leven. Maar wie goed oplet, kan sporen opmerken die hun aanwezigheid verraden. Geïnteresseerden vinden sporen in de modder of in het natte zand. Het hoeven niet altijd pootafdrukken te zijn, er zijn veel meer soorten sporen die aanwezigheid van dieren verraden. Aanvang van de lezing is 20.00 uur. De lezing duurt tot ongeveer 22.00 uur en vindt plaats in de Cluft, aan de Statenweg 109 in Emmen. De lezing is gratis voor leden en donateurs van het IVN. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.

Auteur

Redactie