Minister van Volksgezondheid naar Emmen

EMMEN

Hugo de Jonge, de CDA vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt maandag 12 maart naar Emmen. Hij zal tussen 16.30 en 17.30 uur op de praktijkschool PRO Emmen spreken over een veilig, gelukkig en gezond kind.

Het streven van iedereen zou moeten zijn dat ieder kind veilig, gelukkig en gezond opgroeit. Dit betekent dat het kind opgroeit (onderwijs en eventuele zorg) op een wijze die aansluit bij de leefwereld van het kind. De praktijkschool PRO Emmen is een mooi voorbeeld hoe de kinderen opgeleid worden binnen hun mogelijkheden en aansluitend bij hun leefwereld. Binnen Jeugdzorg is het maar de vraag of dit altijd juist gebeurt. Nog te vaak wordt het kind naar de hulpverlening gebracht in plaats van de hulpverlening naar het kind. Deze middag willen de drie gemeentelijke CDA-afdelingen over dit thema een statement maken en dit met de minister bespreken. Ook andere zaken uit de portefeuille van minister De Jonge komen aan de orde.

Auteur

Redactie