Heldenontvangst voor Kjeld Nuis in Emmen | Video en foto’s

EMMEN

Bijna zes weken was de Emmer schaatsheld Kjeld Nuis van huis, maar maandagavond werd hij onder luid applaus en gejuich van vele toegestroomde fans onthaald in de Vlinderstad. In zijn eigen straat, die voor het feestelijke onthaal was omgedoopt tot de Kjeld Nuislaan.

Buurman Jan Veenhoven had samen met de andere bewoners van de Prinsenlaan al snel de plannen klaar voor de speciale huldiging van hun buurman en tweevoudig olympisch kampioen en de nummer twee van de mondiale titelstrijd sprint, afgelopen weekend. “Via onze buurt WhatsApp hebben we iedereen gevraagd om de vlag uit te hangen en Kjeld samen binnen te halen. Zondag zijn we al bezig geweest om alle strikken en ballonnen op te hangen. Het is echt geweldig!”

Luid gejuich

Om kwart voor zeven was het dan zover. Onder luid applaus en gejuich arriveerde Kjeld Nuis samen met zijn vriendin Jill en zoontje Jax. Zichtbaar onder de indruk liep de schaatser met zijn zoontje op de arm door de menigte naar zijn huis. Voordat hij naar binnen ging, sprak hij iedereen nog kort toe. “Ik wil iedereen ontzettend bedanken dat jullie hier zijn. Dat jullie zo enorm hebben meegeleefd de laatste tijd via allerlei berichtjes vind ik echt héél gaf. Daarom ben ik echt een trotse Emmenaar!” https://youtu.be/PWW_157t82I

Auteur

Redactie