Cultuurmarkt in Emmen

EMMEN

De Emmer stichting De Kunstbeweging organiseert voor de eerste keer een zogeheten Cultuurmarkt. Deze vindt morgen plaats in het bruggebouw van de gemeente Emmen.

Kunst- en cultuuronderwijs hoort een plek te hebben binnen het reguliere onderwijs. Zo komen alle kinderen op een vanzelfsprekende manier in aanraking met kunst en cultuur in al z’n facetten, vindt De Kunstbeweging. Om inspiratie voor cultuuronderwijs op te doen, bezoeken leerkrachten van basisscholen woensdagmiddag 7 maart vanaf 15.00 uur de Cultuurmarkt in het Emmer gemeentehuis. Meer dan dertig cultuuraanbieders presenteren hun mogelijkheden voor het binnenschoolse kunst- en cultuuronderwijs op de Cultuurmarkt. Er is een breed scala aan workshopaanbieders in de diverse kunst-disciplines aanwezig en ook grotere culturele instellingen zoals het Atlas Theater, de Bibliotheek en het Centrum Beeldende Kunst maken hun opwachting. Deze professionals kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het reguliere cultuuronderwijs. Het is de eerste keer dat De Kunstbeweging een Cultuurmarkt organiseert. Mark Wester van de organisatie vertelt: “Scholen bepalen zelf of ze willen inzetten op theater, dans, muziek of bijvoorbeeld nieuwe media. Kinderen vinden het interessant om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld fotografie of animatie, maar het is ook van wezenlijk belang om hun creativiteit te stimuleren. De toekomst van onze kinderen verandert zo snel dat ze hun creativiteit hard nodig hebben om flexibel te kunnen inspelen op al die veranderingen. Dat is een van de doelstellingen van het cultuuronderwijs.” Wethouder Robert Kleine opent de bijeenkomst in het bruggebouw van het gemeentehuis om 15.00 uur. De Cultuurmarkt eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis. Informatie en aanmelden via info@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie